Рецепти
Тава со полнети шампињони Ана Ѓорова

Специјалитет од шампињони со пилешко месо и ориз што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(12 поголеми )

Пилешки гради(400 Грама)

Ориз(150 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Ајвар(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Рендан пармезан(50 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките гради исечкајте ги на ситни коцки.
  2. На шампињоните отстранете им ги рачките и длабете ги за полнење.
  3. Издлабените делови на шампињоните ситно исечкајте ги и измешајте ги со оризот, парчињата месо и ајварот.
  4. Зачинете со сол, бибер, измешајте и со филот полнете ги шампињоните.
  5. Во огноотпорен сад намастен со масло нанесете го преостанатиот фил и врз него наредете ги шампињоните.
  6. Додајте 400 мл вода, попрскајте со масло, затворете го садот со алуминиумска фолија и ставете го во рерна.
  7. Печете го во рерна на 190 степени, 30 минути, па извадете го од рерна и прелијте го со мешавина од кисела павлака и 100 мл вода.
  8. Наросете ги печурките со рендан пармезан и вратете го садот во рерна на 200 степени и печете уште 10 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: