Рецепти
Тава со зеленук и месо
Мешана тава од тиквички, домати, кромид, пиперки и свинско месо за гурмански ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(4 )
Тиквичка(2 )
Кромид(3 Главици)
Домат(4 )
Зелена пиперка(3 )
Свински кременадли(1 Килограм)
Лук(2-3 Чешниња)
Јајце(3 )
Павлака(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Свинските кременадли се сечат на резанки, а компирите, тиквичките, кромидот, патлиџаните и пиперките се сечат на кругови.
- Секоја кременадла се премачкува со сенф и се зачинува со сол, бибер и вегета. Потоа се става по еден круг компир, кромид, тиквичка, патлиџан и пиперка.
- Се редат исправено во сад за печење. Одозгора се додаваат чешнињата лук и магдонос, ситно сечкани.
- Се додава вода колку да се покрие тавата и се попрскува со масло. Се пече во загреана рерна на 200 степени.
- При крај на печењето се прелива со изматени јајца во кои се додава павлака и пармезан. Повторно се враќа во рерна да се допече уште 10 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во