Рецепти
Тава со зеленук и месо Ана Ѓорова

Мешана тава од тиквички, домати, кромид, пиперки и свинско месо за гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинските кременадли се сечат на резанки, а компирите, тиквичките, кромидот, патлиџаните и пиперките се сечат на кругови.
  2. Секоја кременадла се премачкува со сенф и се зачинува со сол, бибер и вегета. Потоа се става по еден круг компир, кромид, тиквичка, патлиџан и пиперка.
  3. Се редат исправено во сад за печење. Одозгора се додаваат чешнињата лук и магдонос, ситно сечкани.
  4. Се додава вода колку да се покрие тавата и се попрскува со масло. Се пече во загреана рерна на 200 степени.
  5. При крај на печењето се прелива со изматени јајца во кои се додава павлака и пармезан. Повторно се враќа во рерна да се допече уште 10 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: