Рецепти
Тава со зеленук и месо Ана Ѓорова

Мешана тава од тиквички, домати, кромид, пиперки и свинско месо за гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинските кременадли се сечат на резанки, а компирите, тиквичките, кромидот, патлиџаните и пиперките се сечат на кругови.
  2. Секоја кременадла се премачкува со сенф и се зачинува со сол, бибер и вегета. Потоа се става по еден круг компир, кромид, тиквичка, патлиџан и пиперка.
  3. Се редат исправено во сад за печење. Одозгора се додаваат чешнињата лук и магдонос, ситно сечкани.
  4. Се додава вода колку да се покрие тавата и се попрскува со масло. Се пече во загреана рерна на 200 степени.
  5. При крај на печењето се прелива со изматени јајца во кои се додава павлака и пармезан. Повторно се враќа во рерна да се допече уште 10 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: