Рецепти
Тава со зеленук и месо Ана Ѓорова

Мешана тава од тиквички, домати, кромид, пиперки и свинско месо за гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Свинските кременадли се сечат на резанки, а компирите, тиквичките, кромидот, патлиџаните и пиперките се сечат на кругови.
  2. Секоја кременадла се премачкува со сенф и се зачинува со сол, бибер и вегета. Потоа се става по еден круг компир, кромид, тиквичка, патлиџан и пиперка.
  3. Се редат исправено во сад за печење. Одозгора се додаваат чешнињата лук и магдонос, ситно сечкани.
  4. Се додава вода колку да се покрие тавата и се попрскува со масло. Се пече во загреана рерна на 200 степени.
  5. При крај на печењето се прелива со изматени јајца во кои се додава павлака и пармезан. Повторно се враќа во рерна да се допече уште 10 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: