Рецепти
Тавче со брокула Ана Ристеска

Лесна тава со мелено месо и зеленчук како идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Најпрво кромидот се сечка на ситни коцки, па се става да се испржи во тава за печење, во која претходно сме загреале масло за јадење.
  2. Откако кромидот ќе се испржи, односно ќе добие стаклест изглед, се додаваат исечканите моркови, брокулата исцепкана на цветови, исечканите печурки, потоа и меленото месо. На крајот се додаваат и компирите исечкани на коцки, па сетоа тоа се пржи.
  3. Откако ќе се испржат состојките, се додаваат сите зачини, а на крајот се ставаат ситно исечканите или пак исрендани црвени домати. Одозгора се наросува со ситно сечкан магдонос.
  4. Вака приготвената тава се става да се пече во загреана рерна на 200 степени. Јадењето е готово кога течноста ќе испари.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: