Рецепти
Тавче со брокула Ана Ристеска

Лесна тава со мелено месо и зеленчук како идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Најпрво кромидот се сечка на ситни коцки, па се става да се испржи во тава за печење, во која претходно сме загреале масло за јадење.
  2. Откако кромидот ќе се испржи, односно ќе добие стаклест изглед, се додаваат исечканите моркови, брокулата исцепкана на цветови, исечканите печурки, потоа и меленото месо. На крајот се додаваат и компирите исечкани на коцки, па сетоа тоа се пржи.
  3. Откако ќе се испржат состојките, се додаваат сите зачини, а на крајот се ставаат ситно исечканите или пак исрендани црвени домати. Одозгора се наросува со ситно сечкан магдонос.
  4. Вака приготвената тава се става да се пече во загреана рерна на 200 степени. Јадењето е готово кога течноста ќе испари.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: