Рецепти
Тавче со брокула Ана Ристеска

Лесна тава со мелено месо и зеленчук како идеја за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Најпрво кромидот се сечка на ситни коцки, па се става да се испржи во тава за печење, во која претходно сме загреале масло за јадење.
  2. Откако кромидот ќе се испржи, односно ќе добие стаклест изглед, се додаваат исечканите моркови, брокулата исцепкана на цветови, исечканите печурки, потоа и меленото месо. На крајот се додаваат и компирите исечкани на коцки, па сетоа тоа се пржи.
  3. Откако ќе се испржат состојките, се додаваат сите зачини, а на крајот се ставаат ситно исечканите или пак исрендани црвени домати. Одозгора се наросува со ситно сечкан магдонос.
  4. Вака приготвената тава се става да се пече во загреана рерна на 200 степени. Јадењето е готово кога течноста ќе испари.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: