Рецепти
Телешки котлети со маслинки Ана Ѓорова

Специјалитет од телешко месо кој може да го комбинирате со компир салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки котлети(6 Парчиња)

Црни маслинки(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(1 Чешне)

Путер(5 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Котлетите се посолуваат и се оставаат да отстојат 10 минути.
  2. Путерот се загрева во тавче и котлетите се ставаат да се пржат од двете страни убаво да зацрвени месото.
  3. Се додава лукот, кромидот и шунката да се динстаат заедно со котлетите додека не омекне кромидот.
  4. Потоа тавчето се покрива и се остава да се варат уште 20 минути.
  5. Котлетите се вадат, а во течноста се додаваат маслинките и се варат уште неколку минути.
  6. Котлетите се преливаат со готовиот сос и можат веднаш да се служат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: