Рецепти
Телешки котлети со маслинки Ана Ѓорова

Специјалитет од телешко месо кој може да го комбинирате со компир салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки котлети(6 Парчиња)

Црни маслинки(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(1 Чешне)

Путер(5 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Котлетите се посолуваат и се оставаат да отстојат 10 минути.
  2. Путерот се загрева во тавче и котлетите се ставаат да се пржат од двете страни убаво да зацрвени месото.
  3. Се додава лукот, кромидот и шунката да се динстаат заедно со котлетите додека не омекне кромидот.
  4. Потоа тавчето се покрива и се остава да се варат уште 20 минути.
  5. Котлетите се вадат, а во течноста се додаваат маслинките и се варат уште неколку минути.
  6. Котлетите се преливаат со готовиот сос и можат веднаш да се служат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: