Рецепти
Телешки котлети со маслинки Ана Ѓорова

Специјалитет од телешко месо кој може да го комбинирате со компир салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки котлети(6 Парчиња)

Црни маслинки(100 Грама)

Шунка(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(1 Чешне)

Путер(5 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Котлетите се посолуваат и се оставаат да отстојат 10 минути.
  2. Путерот се загрева во тавче и котлетите се ставаат да се пржат од двете страни убаво да зацрвени месото.
  3. Се додава лукот, кромидот и шунката да се динстаат заедно со котлетите додека не омекне кромидот.
  4. Потоа тавчето се покрива и се остава да се варат уште 20 минути.
  5. Котлетите се вадат, а во течноста се додаваат маслинките и се варат уште неколку минути.
  6. Котлетите се преливаат со готовиот сос и можат веднаш да се служат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: