Рецепти
Телешки шницли во сос од шампињони Ана Ѓорова

Гурмански шницли во рерна со вкусен сос. Послужете ги со црвено вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина од бут 800 грама )

Свежи шампињони(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Кашкавал(150 Грама)

Млеко(400 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Месото исечете го на парчиња и толчете гисо чук. Зачинете со сол и бибер, па пржете ги шницлите на загреано масло во тава на оган.
  2. Откако ќе се испржат, префрлете ги во огноотпорен сад.
  3. Кромидот пржете го во преостанатата маснотија во тавата, па додајте ги сечканите печурки во омекнатиот кромид.
  4. Откако течноста ќе испари, додајте ги брашното, млекото и павлаката, па зачинете со сол и бибер по вкус.
  5. Откако сосот ќе ја добие потребната густина, со него прелијте ги шницлите, па печете ги 40 минути во рерна на 190 степени.
  6. Изадете го садот од рерна, изрендајте кашкавал и вратете го да се допече уште 10 минути на 200 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: