Рецепти
Телешко месо во црвено вино Ана Ѓорова

Маринирано телешко месо во црвено вино и ароматични билки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Црвено вино(5 Децилитри)

Лук(1 Чешне)

Магдонос(1 Китка)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Ловоров лист(1 )

Каранфилче

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Исчистете го месото од масните делови, ставете го во една тава и полијте го со виното. Додајте ги половината лажица црн пипер, згмеченото чешне лук, каранфилчето, ловорот и рузмаринот. Покријте го месото со фолија и оставете го да се маринира 1 час вртејќи го повремено.
  2. Потоа извадете го месото од тавата, а сосот оставете го да се вари сè додека не се намали до половина.
  3. Посолете го месото од двете страни, посипете го со исечканиот магдонос и пржете го 3-4 минути од секоја страна. Извадете го од тавата, завиткајте го во алуминиумска фолија и оставете го да отстои неколку минути.
  4. Исечете го месото на тенки парчиња, сервирајте го во чинија и полијте го со сосот од пржењето.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: