Рецепти
Тестенини со грав (посно) Ана Ѓорова

Необичен рецепт за тестенини со пасиран грав, целер и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(400 Грама)

Грав(400 Грама)

Морков(200 Грама)

Целер(200 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот се вари и се пасира.
  2. Морковите и целерот, исто така, се варат и се сечкаат на ситни парчиња.
  3. Тестенините се варат и потоа се мешаат со зеленчукот. Се зачинува со масло, сол и бибер.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: