Рецепти
Тестенини со прокељ и ким Ана Ѓорова

Комбинација од зеленчук, зачини и тестенини за вкусна вечера или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(250 Грама)

Прокељ(12 Главици)

Ким(1/2 Кафена лажица)

Презла(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Измијте го прокељот, исечете го на половина и варете го 5-6 минути во зовриена и посолена вода. Исцедете го и држете го на топло место.
  2. Кимот истолчете го. Загрејте две лажици масло во една тава, додајте го кимот и пржете го 2-3 минути.
  3. Со кимот потоа додајте го прокељот и пржете го на умерен оган 2-3 минути.
  4. Загрејте една лажица масло, додајте ја презлата и оставете ја да зарумени на тивок оган.
  5. Сварете ги тестенините, исцедете ги и префрлете ги во тавата. Пржете ги една минута, па сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: