Рецепти
Тестенини со прокељ и ким Ана Ѓорова

Комбинација од зеленчук, зачини и тестенини за вкусна вечера или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(250 Грама)

Прокељ(12 Главици)

Ким(1/2 Кафена лажица)

Презла(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Измијте го прокељот, исечете го на половина и варете го 5-6 минути во зовриена и посолена вода. Исцедете го и држете го на топло место.
  2. Кимот истолчете го. Загрејте две лажици масло во една тава, додајте го кимот и пржете го 2-3 минути.
  3. Со кимот потоа додајте го прокељот и пржете го на умерен оган 2-3 минути.
  4. Загрејте една лажица масло, додајте ја презлата и оставете ја да зарумени на тивок оган.
  5. Сварете ги тестенините, исцедете ги и префрлете ги во тавата. Пржете ги една минута, па сервирајте ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: