Рецепти
Тестенини со прокељ и ким Ана Ѓорова

Комбинација од зеленчук, зачини и тестенини за вкусна вечера или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(250 Грама)

Прокељ(12 Главици)

Ким(1/2 Кафена лажица)

Презла(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Измијте го прокељот, исечете го на половина и варете го 5-6 минути во зовриена и посолена вода. Исцедете го и држете го на топло место.
  2. Кимот истолчете го. Загрејте две лажици масло во една тава, додајте го кимот и пржете го 2-3 минути.
  3. Со кимот потоа додајте го прокељот и пржете го на умерен оган 2-3 минути.
  4. Загрејте една лажица масло, додајте ја презлата и оставете ја да зарумени на тивок оган.
  5. Сварете ги тестенините, исцедете ги и префрлете ги во тавата. Пржете ги една минута, па сервирајте ги.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: