Рецепти
Тестенини со прокељ и ким Ана Ѓорова

Комбинација од зеленчук, зачини и тестенини за вкусна вечера или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(250 Грама)

Прокељ(12 Главици)

Ким(1/2 Кафена лажица)

Презла(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Измијте го прокељот, исечете го на половина и варете го 5-6 минути во зовриена и посолена вода. Исцедете го и држете го на топло место.
  2. Кимот истолчете го. Загрејте две лажици масло во една тава, додајте го кимот и пржете го 2-3 минути.
  3. Со кимот потоа додајте го прокељот и пржете го на умерен оган 2-3 минути.
  4. Загрејте една лажица масло, додајте ја презлата и оставете ја да зарумени на тивок оган.
  5. Сварете ги тестенините, исцедете ги и префрлете ги во тавата. Пржете ги една минута, па сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: