Рецепти
Тестенини со туна и босилек Ана Ристеска

Едноставни тестени во совршена комбинација од туна, домат и босилек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Најнапред подгответе го пенасто сосот: Во еден сад ставете 20 листа босилек, малку оригано, сол, 100 мл масло и исчистено луто пиперче па добро истолчете ги.
  2. Измијте ги доматите, исчистете ги од семките и исечете ги на коцки. Исцедете ја туната од маслото од конзервата.
  3. Сварете ги тестенините, исцедете ги и вратете ги во садот во кој се вареа. Зачинете ги со сосот, коцките домати и туна. Добро измешајте ги и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: