Рецепти
Тестенини со туна и босилек
Едноставни тестени во совршена комбинација од туна, домат и босилек
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тестенини(350 Грама)
Туна во конзерва(100 Грама)
Домат(3 )
Босилек(20 Листови)
Масло(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Најнапред подгответе го пенасто сосот: Во еден сад ставете 20 листа босилек, малку оригано, сол, 100 мл масло и исчистено луто пиперче па добро истолчете ги.
- Измијте ги доматите, исчистете ги од семките и исечете ги на коцки. Исцедете ја туната од маслото од конзервата.
- Сварете ги тестенините, исцедете ги и вратете ги во садот во кој се вареа. Зачинете ги со сосот, коцките домати и туна. Добро измешајте ги и сервирајте ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во