Рецепти
Тесто за се Ана Ристеска

Брзо тесто од кое можете да направите пици, тиганици, пастрмајлии или било што по ваша желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 1/2 Килограм)

Квасец(2 )

Прашок за печиво(1 )

Јајце(2 )

Млеко(1/2 Литар)

Масло(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Тестото се меси и се става во фрижидер. Потоа се мачка со масло за да не фати кора и се покрива со најлон кеса. Тестото стои една недела во фрижидер.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: