Рецепти
Топчиња од бадеми (посно) Ана Ѓорова

Посен рецепт од бадеми и црно чоколадо за вкусен десерт или ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(250 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Посно црно чоколадо(300 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Вода(4 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се вари густ сируп од 250 грама шеќер и половина чаша вода.
  2. Кога сирупот ќе проврие, се трга на страна и се додаваат 250 грама обарени, излупени и на лентички исечени бадеми.
  3. Од оваа смеса додека е млака се прават топчиња. Рацете се навлажнуваат со вода за смесата да не се лепи.
  4. Топчињата се преливаат со глазура што се прави од: 2 ребра чоколада кои се варат со 2 лажици шеќер и 4 лажици вода.
  5. Во оваа смеса се потопува секое топче и се редат со простор помеѓу нив за да не се допираат. Украсете ги по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: