Рецепти
Топчиња од зеленчук Ана Ѓорова

Вегетаријански оброк за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката, морковот, компирот и коренот од целер изрендајте ги; листовите и дршките од целер и празот ситно исечкајте ги.
  2. Потоа зеленчукот измешајте го во сад со јајцата и зачинете по вкус.
  3. Додајте ги лебните трошки и целата смеса добро измешајте ја со рака. Лебните трошки се додаваат во количество што зависи од количеството зеленчук.
  4. Со влажни раце обликувајте топчиња, потоа валкајте ги во брашно и пржете ги во врело масло.
  5. Готовите топчиња ставете ги над хартиена салфета за да се впие маснотијата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: