Рецепти
Tопено сирење сo свинско месо
Гурмански оброк за предјадење со чаша бело вино. На здравје!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кашкавал(300 Грама)
Сирење(4 парчиња топено )
Маринирани шампињони(200 Грама)
Свински врат(чаден 200 грама )
Доматен сос(200 Милилитри)
Фета сирење(400 Грама)
Суво оригано(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Чадениот свински врат исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган. Додајте ги и исечканите шампињони и промешајте.
- Во керамичка тава ставете го доматниот сос, па пржените печурки и месо.
- Топеното сирење исечкајте го на парчиња и додајте ги во тавата.
- Фета сирењето исечете го на покрупни коцки и него додајте го во тавата.
- На крупната страна од рендето во тавата изрендајте го кашкавалот и наросете малку оригано.
- Тавата ставете ја во рерна на 200 степени и печете 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во