Рецепти
Tопено сирење сo свинско месо Ана Ѓорова

Гурмански оброк за предјадење со чаша бело вино. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кашкавал(300 Грама)

Сирење(4 парчиња топено )

Маринирани шампињони(200 Грама)

Свински врат(чаден 200 грама )

Доматен сос(200 Милилитри)

Фета сирење(400 Грама)

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Чадениот свински врат исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган. Додајте ги и исечканите шампињони и промешајте.
  2. Во керамичка тава ставете го доматниот сос, па пржените печурки и месо.
  3. Топеното сирење исечкајте го на парчиња и додајте ги во тавата.
  4. Фета сирењето исечете го на покрупни коцки и него додајте го во тавата.
  5. На крупната страна од рендето во тавата изрендајте го кашкавалот и наросете малку оригано.
  6. Тавата ставете ја во рерна на 200 степени и печете 20 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: