Рецепти
Торта од чоколадни палачинки Ана Ристеска

Необична торта од чоколадни палачинки со богат чоколаден прелив. Сон на сите страсни љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(115 Грама)

Млеко(675 Милилитри)

Јајце(6 )

Брашно(210 Грама)

Какао(80 Грама)

Шеќер(305 Грама)

Шлаг крем ванила(4 Чаши)

Хопла(225 Милилитри)

Црно чоколадо(170 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Стопете го путерот и задрејте го млекото.
  2. Во сад измешајте ги брашното, какаото и шеќерот. Додајте ги јајцата и постепено додавајте ги млекото и путерот. Убаво измешајте и оставете да се олади смесата.
  3. На тавче премачкано со путер пржете ги палачинките како вообичаено што ги пржите. Тргнете ги на страна и оставете да се оладат.
  4. Наредете ги палачинките една врз друга, а измеѓу нив ставете шлаг крема.
  5. За преливот, ставете ги хоплата и 200 грама шеќер во тенџере и гответе ги додека не почнат да вријат. Сипете ја хоплата во садот со чоколадото и 15 грама путер додека и топла и мешајте додека чоколадото и путерот не се стопат. Оставете преливот малку да се олади и прелијте ја тортата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: