Рецепти
Торта од чоколадни палачинки Ана Ристеска

Необична торта од чоколадни палачинки со богат чоколаден прелив. Сон на сите страсни љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(115 Грама)

Млеко(675 Милилитри)

Јајце(6 )

Брашно(210 Грама)

Какао(80 Грама)

Шеќер(305 Грама)

Шлаг крем ванила(4 Чаши)

Хопла(225 Милилитри)

Црно чоколадо(170 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Стопете го путерот и задрејте го млекото.
  2. Во сад измешајте ги брашното, какаото и шеќерот. Додајте ги јајцата и постепено додавајте ги млекото и путерот. Убаво измешајте и оставете да се олади смесата.
  3. На тавче премачкано со путер пржете ги палачинките како вообичаено што ги пржите. Тргнете ги на страна и оставете да се оладат.
  4. Наредете ги палачинките една врз друга, а измеѓу нив ставете шлаг крема.
  5. За преливот, ставете ги хоплата и 200 грама шеќер во тенџере и гответе ги додека не почнат да вријат. Сипете ја хоплата во садот со чоколадото и 15 грама путер додека и топла и мешајте додека чоколадото и путерот не се стопат. Оставете преливот малку да се олади и прелијте ја тортата.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: