Рецепти

Торта од чоколадни палачинки
Необична торта од чоколадни палачинки со богат чоколаден прелив. Сон на сите страсни љубители на чоколадото
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(115 Грама)
Млеко(675 Милилитри)
Јајце(6 )
Брашно(210 Грама)
Какао(80 Грама)
Шеќер(305 Грама)
Шлаг крем ванила(4 Чаши)
Хопла(225 Милилитри)
Црно чоколадо(170 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Стопете го путерот и задрејте го млекото.
- Во сад измешајте ги брашното, какаото и шеќерот. Додајте ги јајцата и постепено додавајте ги млекото и путерот. Убаво измешајте и оставете да се олади смесата.
- На тавче премачкано со путер пржете ги палачинките како вообичаено што ги пржите. Тргнете ги на страна и оставете да се оладат.
- Наредете ги палачинките една врз друга, а измеѓу нив ставете шлаг крема.
- За преливот, ставете ги хоплата и 200 грама шеќер во тенџере и гответе ги додека не почнат да вријат. Сипете ја хоплата во садот со чоколадото и 15 грама путер додека и топла и мешајте додека чоколадото и путерот не се стопат. Оставете преливот малку да се олади и прелијте ја тортата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во