Рецепти
Тортелини со пилешко и песто Ана Ристеска

Здрав и лесен медитерански ручек кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(500 Грама)

Сушен домат(1/3 Чаша)

Аспарагус(500 Грама)

Песто сос(1/4 Чаша)

Шери домати(1 Чаша)

Тортелини(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Големо тавче загрејте го на средна температура, додајте 2 супени лажички маслиново масло, парчиња пилешки стек, зачинете со сол и додајте ги сувите домати и гответе околу 5-10 минути, промешувајте и превртувајте го пилешкото додека не се испржи убаво.
  2. Тргнете го пилешкото и сувите домати од тавата.
  3. Додајте го аспарагусот зачинет со сол и останатиот дел од сувите домати и гответе на средна температура 5 до 10 минути додека аспарагусот е убаво зготвен. Потоа тргнете го на чинија за сервирање.
  4. Тортелините згответе ги според упатството на пакувањето и исцедете ги.
  5. Ставете го пилешкото повторно во тавата, додајте го пестото, промешајте и гответе на средна температура околу 1-2 минути. Тргнете ја тавата од оган. Додајте ги тортелините, шери доматите исечени на половина и измешајте ги со пестото и пилешкото. Ако сакате додајте уште песто. Тортелините, шери доматите и пилешкото ставете ги на чинијата со аспарагусот и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: