Рецепти
Тортелини со пилешко и песто Ана Ристеска

Здрав и лесен медитерански ручек кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(500 Грама)

Сушен домат(1/3 Чаша)

Аспарагус(500 Грама)

Песто сос(1/4 Чаша)

Шери домати(1 Чаша)

Тортелини(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Големо тавче загрејте го на средна температура, додајте 2 супени лажички маслиново масло, парчиња пилешки стек, зачинете со сол и додајте ги сувите домати и гответе околу 5-10 минути, промешувајте и превртувајте го пилешкото додека не се испржи убаво.
  2. Тргнете го пилешкото и сувите домати од тавата.
  3. Додајте го аспарагусот зачинет со сол и останатиот дел од сувите домати и гответе на средна температура 5 до 10 минути додека аспарагусот е убаво зготвен. Потоа тргнете го на чинија за сервирање.
  4. Тортелините згответе ги според упатството на пакувањето и исцедете ги.
  5. Ставете го пилешкото повторно во тавата, додајте го пестото, промешајте и гответе на средна температура околу 1-2 минути. Тргнете ја тавата од оган. Додајте ги тортелините, шери доматите исечени на половина и измешајте ги со пестото и пилешкото. Ако сакате додајте уште песто. Тортелините, шери доматите и пилешкото ставете ги на чинијата со аспарагусот и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: