Рецепти
Тортиљи со пилешко месо и зеленчук Ана Ристеска

Мексиканска традиционална вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(1 Пакување)

Пченка(100 Грама)

Морков(1 )

Зелена пиперка(1 )

Грашок(100 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Сирење(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Чили пиперка(2 )

Лук(1 Чешне)

Павлака(300 Милилитри)

Фета сирење(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Го сечкаме кромидот и го пржиме во тавата. Откако ќе пожолти ги додаваме пилешките гради, додаваме сол и црн пипер.
  2. Кога пилешкото месо малку ќе се испржи, но не до крај, го додаваме мешаниот зеленчук и мешаме. Кога смесата е готова додаваме сирење сечено во ливчиња и чили по желба.
  3. Тортиљите малку испрскајте ги со вода од двете страни и ставете ги да се загреат во тавата.
  4. Прво ставаме на тортиљата павлака, па на неа смесата со зеленчук и пилешки гради. Наросуваме со изрендано сирење и ја виткаме тортиљата.
  5. Свитканата тортиља повторно ја мачкаме со павлака и наросуваме со изрендано сирење.
  6. Тортиљите ги ставаме во тепсија која претходно е намачкана со малку путер.
  7. Прво тавата ја ставаме во рерната да се загрее на 200 степени додека ги правиме тортиљите. Кога ќе завршиме со полнење на тортиљите, ги ставаме да се печат и ја намалуваме температурата на 180 степени. Ги вадиме од рерната кога сирењето ќе добие жолта боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: