Рецепти
Триаголници со бел сос Ана Ѓорова

Вкусни домашни варени тестенини со фил од месо и прелив од павлака и лук. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Сол

Млеко(по потреба да се замеси тесто )

Брашно(по потреба да се замеси тесто )

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(5 Чешниња)

Вегета

Сол

Бибер

Путер(50 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Сечкан магдонос

Италијански зачин (мешан зачин)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Се замесува тесто од 1 јајце, млако млеко, сол и брашно. Се остава да постои и во меѓувреме се подготвува филот за полнење.
  2. Фил: кромидот и 3 чешниња лук ситно се сечкаат, се додаваат меленото месо и зачините и се меша.
  3. Тестото се развлекува и се сече на помали коцки, на средина на секоја коцка се става од филот и се преклопува да се формира триаголник.
  4. Триаголниците се варат во солена зовриена вода 20 минути.
  5. Во меѓувреме се подготвува сосот: павлаката за готвење се меша со 2 ситно сечкани чешниња лук, сечкан магдонос, мешан сув зачин и бибер.
  6. Се процедуваат и се ставаат во претходно загреан путер, а потоа се преливаат со белиот сос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: