Рецепти
Триаголници со грашок и компир (посно) Ана Ристеска

Прженки за богато и вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Масло(2 Кафени лажици)

Вода(1/2 Чаша)

Компир(4 )

Ким(1/2 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 исечкана )

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Грашок(1/2 Чаша)

Кари во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Тестото го замесуваме од брашното, 1/2 лажичка сол, 2 лажички масло и топла вода. Од тестото се прават четири топчиња, од секое топче се сука кора и секоја се сече на половина.
  2. Во меѓувреме варените компири, кимот, пиперката, солта, 2 лажици масло, грашокот и карито ги ставаме на тава и ги пропржуваме. Ова е филот.
  3. Секоја половина од кората се зема во рака и се мачка по краевите со вода, а потоа се прават фишеци.
  4. Фишеците се полнат со претходно прифотвениот фил, а потоа краевите им се залепуваат и се пржат во врело масло.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: