Рецепти
Триаголници со кисела зелка Ана Ѓорова

Полнето, вкусно печиво со кисела зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Квасец во прав(1/2 Пакување)

Маргарин(50 Грама)

Сол

Јајце(1 )

Вода(малку )

Кисела зелка

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од брашното, половина ќесичка квасец во прав, маргаринот, солта, јајцето и малку млака вода се замесува тесто.
  2. Од тестото се расукува кора со дебелина од половина сантиметар.
  3. Се сечат квадрати со димензии 10х10 см, се филуваат со сечкана кисела зелка, се виткаат како триаголници, се стискаат од страна и се оставаат да стасаат.
  4. Откако ќе стасаат, се печат 20 минути на 180°C.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: