Рецепти
Триаголници со кисела зелка Ана Ѓорова

Полнето, вкусно печиво со кисела зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Квасец во прав(1/2 Пакување)

Маргарин(50 Грама)

Сол

Јајце(1 )

Вода(малку )

Кисела зелка

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од брашното, половина ќесичка квасец во прав, маргаринот, солта, јајцето и малку млака вода се замесува тесто.
  2. Од тестото се расукува кора со дебелина од половина сантиметар.
  3. Се сечат квадрати со димензии 10х10 см, се филуваат со сечкана кисела зелка, се виткаат како триаголници, се стискаат од страна и се оставаат да стасаат.
  4. Откако ќе стасаат, се печат 20 минути на 180°C.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: