Рецепти
Триаголници со кисела зелка Ана Ѓорова

Полнето, вкусно печиво со кисела зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Квасец во прав(1/2 Пакување)

Маргарин(50 Грама)

Сол

Јајце(1 )

Вода(малку )

Кисела зелка

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од брашното, половина ќесичка квасец во прав, маргаринот, солта, јајцето и малку млака вода се замесува тесто.
  2. Од тестото се расукува кора со дебелина од половина сантиметар.
  3. Се сечат квадрати со димензии 10х10 см, се филуваат со сечкана кисела зелка, се виткаат како триаголници, се стискаат од страна и се оставаат да стасаат.
  4. Откако ќе стасаат, се печат 20 минути на 180°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: