Рецепти
Триаголници со вишни Ана Ристеска

Лесен десерт кој може да го подготвите и со замрзнати вишни или било кое овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Шеќер(2 Чаши)

Гриз(2 Чаши)

Газирана вода(2 Чаши)

Млеко(1,5 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Вишни(500 Грама)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Шеќерот и гризот се соединуваат, па се додава кисела вода, масло и прашок за печиво. Добро се меша и се остава малку од филот на страна за премачкување.
  2. Корите се сечат на ленти (од едната кора се прават 4 ленти) и секоја се премачкува со филот и се преклопува. Се нанесува уште малку фил врз кој се распоредуваат вишните. Лентите се виткаат на триаголници.
  3. Постапката се повторува додека се потроши сиот материјал.
  4. Триаголниците се редат во подмачкан плех и одозгора се премачкуваат со фил.
  5. Се печат во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  6. Испечените триаголници се посипуваат со шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: