Рецепти
Трилече со капучино Ана Ристеска

Вкусен рецепт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Се матат 6 јајца со 300 г  шеќер убаво како за торта.
  2. Се додава 300 г брашно и 1 прашок за печиво.
  3. Сè се меша и се става да се пече во огноотпорен сад врз хартија за печење во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  4. Кога ќе се испече колачот, се превртува, се вади хартијата и се остава да се олади.
  5. Капучиното се раствара во 1/2 литар млеко и потоа се прелива врз оладениот колач.
  6. Потоа целиот колач се прелива со 800 мл млеко.
  7. Одозгора се премачкува со матената слатка павлака и на крај со карамел.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: