Рецепти
Трилече со капучино
Вкусен рецепт што се топи во уста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Шеќер(300 Грама)
Брашно(300 Грама)
Прашок за печиво(1 )
Капучино во прав(100 Грама)
Млеко(1300 Милилитри)
Слатка павлака(1/2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Се матат 6 јајца со 300 г шеќер убаво како за торта.
- Се додава 300 г брашно и 1 прашок за печиво.
- Сè се меша и се става да се пече во огноотпорен сад врз хартија за печење во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
- Кога ќе се испече колачот, се превртува, се вади хартијата и се остава да се олади.
- Капучиното се раствара во 1/2 литар млеко и потоа се прелива врз оладениот колач.
- Потоа целиот колач се прелива со 800 мл млеко.
- Одозгора се премачкува со матената слатка павлака и на крај со карамел.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во