Рецепти
Трилече со капучино Ана Ристеска

Вкусен рецепт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Се матат 6 јајца со 300 г  шеќер убаво како за торта.
  2. Се додава 300 г брашно и 1 прашок за печиво.
  3. Сè се меша и се става да се пече во огноотпорен сад врз хартија за печење во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  4. Кога ќе се испече колачот, се превртува, се вади хартијата и се остава да се олади.
  5. Капучиното се раствара во 1/2 литар млеко и потоа се прелива врз оладениот колач.
  6. Потоа целиот колач се прелива со 800 мл млеко.
  7. Одозгора се премачкува со матената слатка павлака и на крај со карамел.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: