Рецепти
Трошлива пита со јагоди (хроно) Ана Ѓорова

Крцкаво, трошливо тесто со фил од јагоди. Вкусна ужинка што се подготвува за кратко време, а може да претставува и сладок овошен појадок со јогурт од јагоди или обичен јогурт.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(100 Грама)

Путер(60 Грама)

Фруктоза (овошен шеќер)(3 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Јагоди(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измијте ги јагодите, исечете ги на помали парчиња ако се крупни и посипете со 2 лажици фруктоза.
  2. Распоредете го овошјето во огноотпорни чиничиња за печење кои претходно е потребно да ги намачкате со путер.
  3. Измешајте брашно, путер, 1 лажица фруктоза и малку изрендана кора од лимон и замесете свежо тесто кое треба да биде во грутки. Изронете со прстите да се направат грутки и потоа трошливото тесто ставете го врз јагодите.
  4. Печете во загреана рерна на 180°C околу 20 минути додека не заруменат трошките и овошјето не омекне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: