Рецепти
Трошлива пита со јагоди (хроно) Ана Ѓорова

Крцкаво, трошливо тесто со фил од јагоди. Вкусна ужинка што се подготвува за кратко време, а може да претставува и сладок овошен појадок со јогурт од јагоди или обичен јогурт.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(100 Грама)

Путер(60 Грама)

Фруктоза (овошен шеќер)(3 Супени лажици)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Јагоди(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измијте ги јагодите, исечете ги на помали парчиња ако се крупни и посипете со 2 лажици фруктоза.
  2. Распоредете го овошјето во огноотпорни чиничиња за печење кои претходно е потребно да ги намачкате со путер.
  3. Измешајте брашно, путер, 1 лажица фруктоза и малку изрендана кора од лимон и замесете свежо тесто кое треба да биде во грутки. Изронете со прстите да се направат грутки и потоа трошливото тесто ставете го врз јагодите.
  4. Печете во загреана рерна на 180°C околу 20 минути додека не заруменат трошките и овошјето не омекне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: