Рецепти
Целер со сос Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од целер во сос од павлака и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Намастете една тава и загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Исчистете го целерот и исечете го на парчиња долги 5 см. Путерот растопете го во поголема тава и пржете го целерот 2 минути.
  3. Потоа полијте го со пилешката супа и со лимоновиот сок, па додајте ја ситно ренданата кора од лимон. Поклопете ги и варете 10 минути.
  4. Потоа извадете го целерот со лажица-цедилка и ставете го во подготвената тава. Извадете и две чаши од течноста.
  5. Изматете ги павлаката, жолчките и пченкарното брашно, па додајте ги на супата. Варете ги додека да се згусне смесата, па додајте ги магдоносот, пиперот и солта.
  6. Со сосот полијте го целерот и печете го 15-20 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: