Рецепти
Целер со сос Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од целер во сос од павлака и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Намастете една тава и загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Исчистете го целерот и исечете го на парчиња долги 5 см. Путерот растопете го во поголема тава и пржете го целерот 2 минути.
  3. Потоа полијте го со пилешката супа и со лимоновиот сок, па додајте ја ситно ренданата кора од лимон. Поклопете ги и варете 10 минути.
  4. Потоа извадете го целерот со лажица-цедилка и ставете го во подготвената тава. Извадете и две чаши од течноста.
  5. Изматете ги павлаката, жолчките и пченкарното брашно, па додајте ги на супата. Варете ги додека да се згусне смесата, па додајте ги магдоносот, пиперот и солта.
  6. Со сосот полијте го целерот и печете го 15-20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: