Рецепти
Целувки со лешници Ана Ѓорова

Брзи и лесни колачиња од мелени лешници со бадеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лешник(250 Грама)

Белка од јајце(2 )

Шеќер(60 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Бадеми

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Крупно сомелете ги лешниците и измешајте ги со една лажица шеќер.
  2. Изматете ги белките на собна температура со малку сол и 60 г шеќер. Потоа додајте ги брашното и лешниците и измешајте.
  3. Од смесата со лажица правете повеќе целувки врз плех прекриен со масна хартија.
  4. Врз секоја целувка ставете по еден лист бадем и печете ги  5-6 минути на 230 степени. Сервирајте ги ладни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: