Рецепти
Целувки со лешници Ана Ѓорова

Брзи и лесни колачиња од мелени лешници со бадеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лешник(250 Грама)

Белка од јајце(2 )

Шеќер(60 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Бадеми

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Крупно сомелете ги лешниците и измешајте ги со една лажица шеќер.
  2. Изматете ги белките на собна температура со малку сол и 60 г шеќер. Потоа додајте ги брашното и лешниците и измешајте.
  3. Од смесата со лажица правете повеќе целувки врз плех прекриен со масна хартија.
  4. Врз секоја целувка ставете по еден лист бадем и печете ги  5-6 минути на 230 степени. Сервирајте ги ладни.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: