Рецепти
Цвекло со сирење
Вкусно предјадење од цвекло во рерна со прелив од сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Цвекло(1 Килограм)
Маргарин(75 Грама)
Кромид(1 Главица)
Брашно(1 Супена лажица)
Млеко(1/4 Литар)
Сирење(100 Грама)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Исчистеното цвекло прелијте со со врела, солена вода и оставете го да се вари 5 минути на тивок оган, а потоа исцедете го.
- Во друг подлабок сад на оган стопете го маргаринот и динстајте го исечканиот кромид, додајте брашно, промешајте и додајте го млекото.
- Додајте сол, бибер и исечканото варено цвекло и варете ги во покриен сад околу 10 минути.
- Во огноотпорен сад намастен со маргарин, ставете го приготвеното цвекло и одозгора додајте рендано сирење и преостанатиот маргарин.
- Така подготвеното јадење ставете го во рерна и печете го на умерена температура 10-тина минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во