Рецепти
Цвекло со сирење Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од цвекло во рерна со прелив од сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1 Килограм)

Маргарин(75 Грама)

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(1/4 Литар)

Сирење(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистеното цвекло прелијте со со врела, солена вода и оставете го да се вари 5 минути на тивок оган, а потоа исцедете го.
  2. Во друг подлабок сад на оган стопете го маргаринот и динстајте го исечканиот кромид, додајте брашно, промешајте и додајте го млекото.
  3. Додајте сол, бибер и исечканото варено цвекло и варете ги во покриен сад околу 10 минути.
  4. Во огноотпорен сад намастен со маргарин, ставете го приготвеното цвекло и одозгора додајте рендано сирење и преостанатиот маргарин.
  5. Така подготвеното јадење ставете го во рерна и печете го на умерена температура 10-тина минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: