Рецепти
Цвекло со сирење Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од цвекло во рерна со прелив од сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(1 Килограм)

Маргарин(75 Грама)

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(1/4 Литар)

Сирење(100 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистеното цвекло прелијте со со врела, солена вода и оставете го да се вари 5 минути на тивок оган, а потоа исцедете го.
  2. Во друг подлабок сад на оган стопете го маргаринот и динстајте го исечканиот кромид, додајте брашно, промешајте и додајте го млекото.
  3. Додајте сол, бибер и исечканото варено цвекло и варете ги во покриен сад околу 10 минути.
  4. Во огноотпорен сад намастен со маргарин, ставете го приготвеното цвекло и одозгора додајте рендано сирење и преостанатиот маргарин.
  5. Така подготвеното јадење ставете го во рерна и печете го на умерена температура 10-тина минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: