Рецепти
Цвекло зимница Ана Ѓорова

Здраво и пикантно – одлично за студените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2.5 Килограми)

Оцет(1 Литар)

Вода(2 Литри)

Шеќер(350 Грама)

Сол(100 Грама)

Рен(80 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Цвеклото прво измијте го, па ставете го да се вари. Свареното цвекло оставете го да се олади и потоа излупете го и исечете го на кругови.
  2. Ренот исчистете го и изрендајте го.
  3. Водата ставете ја во тенџере да се вари со оцетот, солта, шеќерот и изренданиот рен. Откако ќе проврие смесата, оставете настрана да се олади.
  4. Цвеклото наредете го во чисти тегли и прелијте го со изладената смеса од рен, па потоа убаво затворете ги теглите. Киселото цвекло со рен чувајте го на ладно место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: