Рецепти
Цвекло зимница Ана Ѓорова

Здраво и пикантно – одлично за студените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(2.5 Килограми)

Оцет(1 Литар)

Вода(2 Литри)

Шеќер(350 Грама)

Сол(100 Грама)

Рен(80 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Цвеклото прво измијте го, па ставете го да се вари. Свареното цвекло оставете го да се олади и потоа излупете го и исечете го на кругови.
  2. Ренот исчистете го и изрендајте го.
  3. Водата ставете ја во тенџере да се вари со оцетот, солта, шеќерот и изренданиот рен. Откако ќе проврие смесата, оставете настрана да се олади.
  4. Цвеклото наредете го во чисти тегли и прелијте го со изладената смеса од рен, па потоа убаво затворете ги теглите. Киселото цвекло со рен чувајте го на ладно место.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: