Рецепти
Турлитава со печурки Ана Ѓорова

Вегетаријанска турлитава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот и морковот се запржуваат на малку масло. Се додава и боранијата исечкана на резанки.
  2. Откако убаво ќе се запржат, се додаваат оризот и печурките.
  3. Сојата малку се вари во вода со вегета и потоа се додава со останатите состојки да се запржи.
  4. Се зачинува со уште вегета по вкус, бибер, оригано и сол. Смесата убаво се промешува и се истура во огноотпорен сад или тепсија.
  5. Се додава малку вода, одозгора се става ситно исечканиот лук и се пече 45 минути во рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: