Рецепти
Уштипци со мелено месо Ана Ѓорова

Вкусни уштипци од месо кои може да ги комбинирате со свежа салата, пире од компир или варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(1 Килограм)

Јајце(2 )

Вегета(1 Супена лажица)

Компир(2 )

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Газирана вода(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Меленото месо зачинете го и измешајте го со изматените јајца.
  2. Неварените компири изрендајте ги и соединете ги со месото, додајте изрендан кашкавал, исечкан магдонос, кромид и кисела вода. Убаво измешајте со дланките и соединете ја смесата.
  3. Во тава на загреано масло ставајте со лажица по малку од смесата и пржете ги уштипците од двете странијдодека не добијат убава златнокафена боја. Послужете ги со свежа зелена салата и кромид.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: