Рецепти
Ванила пита Ана Ѓорова

Блага пита со кремасто изненадување во средината

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 Литар)

Пудинг од ванила(3 ќесички )

Шеќер(500 г + 8 лажици )

Јајце(3 )

Масло(100 Милилитри)

Готови кори(500 Грама)

Масло

Вода(450 мл за шербетот )

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 500 г шеќер, ванилиниот шеќер и водата, па варете ги 5 минути.
  2. Во друго тенџере на оган ставете 600 мл млеко и 5 лажици шеќер.
  3. Прашокот за пудинг размешајте го со останатото млако млеко и додајте го во тенџерето со зовиреното млеко и шеќерот, непрекинато мешајќи со жица. Варете додека пудингот ја добие посакуваната густина.
  4. Во сад за матење со миксер изматете ги јајцата со 3 лажици шеќер. Додајте 100 мл масло и матете додека смесата се соедини.
  5. Со четка со смесата премачкајте 3 кори и наредете ги една врз друга.
  6. На едниот крај од кората нанесете од ладниот пудинг, свиткајте ги корите кон внатрешноста и свиткајте ролат.
  7. Ставете го во тава намастена со масло, па на истиот начин подгответе ги останатите состојки.
  8. Премачкајте ги со масло и печете ги околу 30 минути во рерна на 180 степени.
  9. Топлата пита прелијте ја со изладениот шербет и исечете ја на парчиња.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: