Рецепти
Варена скуша Ана Ѓорова

Здрав рецепт за ручек од скуша

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(600 Грама)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Праз(1 Стебло)

Брашно(4 Кафени лажици)

Бело вино(40 Милилитри)

Вода(40 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Исчистете ја скушата и пресечете ја на покрупни парчиња.
  2. Во поголема тава на загреано масло испржете ги ситно исечканите кромид, лук и праз, 2 до 3 минути и промешајте.
  3. Ставете го брашното, налејте со вода и вино.
  4. Зачинете со сол, лимонов сок, магдоносот и гответе уште 15 минути на умерена температура.
  5. Потоа, ставете ги парчињата скуша во тавата и варете се додека не испари 2/3 од течноста.
  6. Сервирајте и уживајте во здравиот оброк.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: