Рецепти
Варени остриги на јапонски начин
За овој рецепт претходно е потребно да имате припремено зеленчукова супа
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Остриги(300 Грама)
Бело вино(5 Кафени лажици)
Соја сос(5 Кафени лажици)
Бистра зеленчукова супа(400 Милилитри)
Ориз(150 Грама)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Ставете ги остригите во цедалка, посипете ги со многу сол и измијте ги со вода, па исцедете ги. Потоа префрлете ги во поголем сад и прелијте ги со вино и соја сос.
- Ставете ја да се вари бистрата супа, додајте и ориз и оставете да се вари 30тина минути.
- Потоа додајте ги остригите, поклопете го садот и варете уште 20тина минути. Сервирајте и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во