Рецепти
Варени остриги на јапонски начин Ана Ристеска

За овој рецепт претходно е потребно да имате припремено зеленчукова супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Остриги(300 Грама)

Бело вино(5 Кафени лажици)

Соја сос(5 Кафени лажици)

Бистра зеленчукова супа(400 Милилитри)

Ориз(150 Грама)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ги остригите во цедалка, посипете ги со многу сол и измијте ги со вода, па исцедете ги. Потоа префрлете ги во поголем сад и прелијте ги со вино и соја сос.
  2. Ставете ја да се вари бистрата супа, додајте и ориз и оставете да се вари 30тина минути.
  3. Потоа додајте ги остригите, поклопете го садот и варете уште 20тина минути. Сервирајте и послужете.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: