Рецепти
Веге-бургери (посно) Ана Ѓорова

Овие посни, вегетаријански плескавици може да се послужат топли, но ќе бидат исто така вкусни ако стојат во фрижидер 2 до 3 дена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Соја трошки(1 Чаша)

Грав(100 Грама)

Морков(2 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Маслиново масло(3-4 Супени лажици)

Буковец(1 Супена лажица)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и измешајте го со соја трошките, кои претходно биле потопени во топла вода.
  2. Однапред сварете ги морковите и гравот и додајте ги во смесата.
  3. Потоа додајте ги ситно сечканите печурки.
  4. Смесата ставете ја во блендер и блендирајте додека се изедначи.
  5. На крај додајте 2-3 лажици брашно за да ја згуснете смесата и малку маслиново масло. Зачинете по желба.
  6. Со лажица за сладолед формирајте ги бургерите и пржете ги на грил-тава, повремено превртувајќи ги додека заруменат од двете страни.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: