Рецепти
Вегетаријанско тавче Ана Ѓорова

Зеленчуково тавче што е многу лесно за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(1 )

Тиквичка(1 )

Морков(2 )

Зелена пиперка(2 )

Компир(3 )

Магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Масло(50 Милилитри)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Вода

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Сите намирници треба убаво да се измијат и да се излупат.
  2. Потоа зеленчукот се сечка на коцки со средна големина и се става во тава за печење.
  3. Се посолува по вкус и се додаваат зачините, црвениот пипер и 50 мл масло за јадење, како и вода да го покрие зеленчукот.
  4. Откако добро ќе се измеша, тавчето се покрива со фолија и се става во загреана рерна да се испече.
  5. По околу еден час, јадењето е готово и може да се сервира. Може пред крајот на печењето по желба да изрендате кашкавал, па да го вратите ручекот да се допече уште кратко.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: