Рецепти
Запечен багет со зачини и лук Ана Ѓорова

Одличен за разни намази, салати и оброци со месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(2 )

Путер(120 Грама)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Путерот со миксер пенасто изматете го и потоа додајте ја вегетата, сечканиот див лук, биберот, исечканиот магдонос и изгмечениот бел лук, па со лажица добро промешајте.
  2. Багетот со нож исечете гo накосо околу 2 см и во секој од исечоците ставете по малку од приготвената смеса.
  3. Печете во загреана рерна околу половина час.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: