Рецепти
Запечен багет со зачини и лук Ана Ѓорова

Одличен за разни намази, салати и оброци со месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(2 )

Путер(120 Грама)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Путерот со миксер пенасто изматете го и потоа додајте ја вегетата, сечканиот див лук, биберот, исечканиот магдонос и изгмечениот бел лук, па со лажица добро промешајте.
  2. Багетот со нож исечете гo накосо околу 2 см и во секој од исечоците ставете по малку од приготвената смеса.
  3. Печете во загреана рерна околу половина час.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: