Рецепти
Запечен компир со кајмак Ана Ѓорова

Одличен гарнир од потпечени компири во сочен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(6 )

Кромид(200 Грама)

Кајмак(150 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Црвен пипер

Масло(1 Децилитар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите се варат и се сечат на пола.
  2. Во огноотпорен сад се редат првите половини од компирите, над нив се рендаат јајца (претходно тврдосварени) и претходно пропржен сечкан кромид. Се зачинува со црвен пипер.
  3. Кајмакот се мати се павлаката и една половина се става врз јајцата и кромидот, се поклопуваат со другата половина компир и се полива со остатокот кајмак и павлака.
  4. Се пече 20 минути или додека компирите малку заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: