Рецепти
Запечен прокељ Ана Ѓорова

Одличен додаток на секое јадење, но и вкусно и декоративно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(1/2 Килограм)

Печеница(1/2 Килограм)

Масло(малку )

Сол(по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Прокељот се сече на два дела по должина.
  2. Потоа се става во намастен плех така што исечената страна да биде врз маслото. Се пече во умерено загреана рерна на 150°C околу 10 минути, колку само да се потпече.
  3. Сланината или печеницата кратко пропржете ја на сосема малку масло и извадете го врз салфетка да се исцеди од маснотиите.
  4. Откако прокељот ќе биде готов, земете дрвени стапчиња за ражничи и ставете прво половинка прокељ, па сланина, па друга половинка прокељ. Или обвиткајте ги половинките прокељ со сланина по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: