Рецепти
Запечена тиквичка со домати Ана Ристеска

Вкусна и здрава вечера која ќе ја припремите без никаква мака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Домат(2 )

Лук(7 Чешниња)

Рендан пармезан(1/2 Чаша)

Свеж босилек(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени, а тавче за печење премачкајте го со масло за јадење.
  2. Исечкајте ги тиквичките и доматите на коцки, а лукчињата згмечете ги.
  3. Во голем сад ставете ги сите состојки освен босилекот и промешајте.
  4. Претурете ја смесата во тавата за печење и печете ја 25-35 минути.
  5. Огозгора поросете со магдонос и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: