Рецепти
Запечена тиквичка со домати Ана Ристеска

Вкусна и здрава вечера која ќе ја припремите без никаква мака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Домат(2 )

Лук(7 Чешниња)

Рендан пармезан(1/2 Чаша)

Свеж босилек(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени, а тавче за печење премачкајте го со масло за јадење.
  2. Исечкајте ги тиквичките и доматите на коцки, а лукчињата згмечете ги.
  3. Во голем сад ставете ги сите состојки освен босилекот и промешајте.
  4. Претурете ја смесата во тавата за печење и печете ја 25-35 минути.
  5. Огозгора поросете со магдонос и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: