Рецепти
Здрава проја со тиквички Ана Ристеска

Здраво „проја“ лепче со тиквички кое е одличен појадок во комбинација со варено јајце, јогурт, сирење…

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Масло(1/4 Чаша)

Тиквичка(рендана 1 1/2 Чаша)

Јаболков оцет(2 Кафени лажици)

Кокосово брашно(3/4 Чаша)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сусам(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Изрендајте ја тиквичката и исцедете ја убаво од водата.
  2. Во сад измешајте ги ренданите тиквички, јајцата, маслото и јаболковиот оцет.
  3. Во друг сад измешајте ги кокосовото брашно, сода бикарбоната, солта, ориганото и лукот во прав.
  4. Сувите состојки ставете ги во садот со тиквичките и јајцата и мешајте додека состојките не се соединат.
  5. Смесата префрлете ја долгнавест сад за леб кој е обложен со хартија за печење и одозгора поросете сусам за декорација.
  6. Печете ја пројата 50 минути во загреана рерна на 175 степени
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: