Рецепти
Здрава проја со тиквички Ана Ристеска

Здраво „проја“ лепче со тиквички кое е одличен појадок во комбинација со варено јајце, јогурт, сирење…

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Масло(1/4 Чаша)

Тиквичка(рендана 1 1/2 Чаша)

Јаболков оцет(2 Кафени лажици)

Кокосово брашно(3/4 Чаша)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сусам(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Изрендајте ја тиквичката и исцедете ја убаво од водата.
  2. Во сад измешајте ги ренданите тиквички, јајцата, маслото и јаболковиот оцет.
  3. Во друг сад измешајте ги кокосовото брашно, сода бикарбоната, солта, ориганото и лукот во прав.
  4. Сувите состојки ставете ги во садот со тиквичките и јајцата и мешајте додека состојките не се соединат.
  5. Смесата префрлете ја долгнавест сад за леб кој е обложен со хартија за печење и одозгора поросете сусам за декорација.
  6. Печете ја пројата 50 минути во загреана рерна на 175 степени
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: