
Овој чоколаден десерт содржи состојка која никогаш нема да погодите дека ја има. Карфиол! Да, добро прочитавте. Не можете да го вкусите, а здравствените придобивки се безбројни (кожа, коса, нокти, варење, итн.)
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минутиСода бикарбона(1 Кафена лажица)
Јаболков оцет(1 Супена лажица)
Јајце(1 )
Белка од јајце(3 )
Карфиол(пире 1 1/2 Чаша)
Мед(2 Супени лажици)
Какао(1/2 Чаша)
Чоколадо од какао(по желба )
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Ставете ги сода бикарбоната и јаболковиот оцет во сад.
- Потоа додајте ги јајцата и матете ги со миксер 1 минута.
- Потоа додајте ги останатите состојки, освен парчињата чоколадо и повторно матете со миксер додека не се соединат сите состојки.
- Сипете ја смесата во сад обложен со хартија за печење и одозгора поросете ги парчињата чоколадо.
- Печете го лепчете 25-30 минути на 180 степени.
- Почекајте целосно да се олади и послужете го.
Подготовка на пире од карфиол: Пола главица карфиол ставете ја во блендер и изблендирајте ја. Префрлете ја во сад и ставете ја во микробранова печка на 4 минути. Почекајте малку да се олади и потоа процедете го убаво во крпа за да ја извадите водата. Сувиот исцеден карфиол ставете го во колачот.
По желба можете да додадете и 2 супени лажици чоколаден протеин.