Рецепти
Зелен леден чај со праски Ана Ристеска

Освежителен домашен леден чај совршен за летните горештини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(4 )

Ѓумбир(1 Кафена лажица)

Мед(1/3 Чаша)

Зелен чај(4 Пакувања)

Вода(8-10 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Зовријте ја водата.
  2. Ставете ја во бокал и додајте ги исечените праски, излупениот и исечен ѓумбир, медот и кесичките зелен чај.
  3. Оставете да постои 15 минути и потоа извадете ги кесичките. Промешајте и ставете го бокалот во фрижидер неколку часа додека се олади чајот и биде спремен за служење.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: