Рецепти
Зелен леден чај со праски Ана Ристеска

Освежителен домашен леден чај совршен за летните горештини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(4 )

Ѓумбир(1 Кафена лажица)

Мед(1/3 Чаша)

Зелен чај(4 Пакувања)

Вода(8-10 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Зовријте ја водата.
  2. Ставете ја во бокал и додајте ги исечените праски, излупениот и исечен ѓумбир, медот и кесичките зелен чај.
  3. Оставете да постои 15 минути и потоа извадете ги кесичките. Промешајте и ставете го бокалот во фрижидер неколку часа додека се олади чајот и биде спремен за служење.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: