Рецепти
Зелник Ана Ристеска

Зелник по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(10 )

Сирење(400 Грама)

Кајмак(200 Грама)

Спанаќ(500 Грама)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се мие, цеди и посолува. Се остава да отстои, убаво се цеди и се сече на разниња. Потоа се меша со сирење, кајмак и јајца. Ако е потребно се додава сол.
  2. Во подмачкан плех се ставаат две кори, се гужваат, се попрскуваат со зејтин и со прелив.
  3. Повторно се ставаат две кори, се попрскуваат со зејтин, па со прелив и постапката се повторува додека не се потрошат корите и преливот. Горните две кори не се гужваат.
  4. Питата се попрскува со масло, се полева со млеко и се пече. Се служи топла.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: