Рецепти
Зимска торта „Бомба“ од пудинг Ана Ѓорова

Вид на божиќен пудинг со сладолед кој можете да го направите во секое време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладолед(1 Килограм)

Милиброд со овошје(1 Килограм)

Слатко вино(125 Милилитри)

Џем од малини(3 Супени лажици)

Ф‘стаци(25 Грама)

Вишни(75 Грама)

Глазирано овошје(40 Грама)

Мандарина(2 )

Црно чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Извадете го сладоледот од ванила од замрзнувачот за да омекне малку додека го спремите останатото.
  2. Двелитарскиот сад за пудинг обложете го со 3 слоја самолеплива фолија.
  3. Со нож исечете го овошниот милиброд на пола, а потоа од половините исечете парчиња со 2 сантиметри дебелина (може да земете купечки милиброд по ваш вкус).
  4. Шест парчиња од милибродот наредете ги во садот во една линија и притиснете ги убаво да се соединат и го покријат цел ѕид на садот.
  5. Попрскајте ги малку со некое слатко вино за милибродот да го упие, а потоа обложете го пандишпанот со џем.
  6. Додајте една половина од сладоледот во садот и со лажица распространете го рамномерно така што ќе се добие дебел слој.
  7. Посипете одозгора со ф’стаци, вишни и глазирано овошје (по ваш вкус), а потоа одозгора ставете слој мандарини.
  8. Додајте ја другата половина од сладоледот. Брзо распространете го пред да се стопи.
  9. Ставете ги останатите кришки од милибродот и повторно попрскајте ги со малку вино и чинијата прекријте ја со самолепливата фолија.
  10. Притиснете го садот одозгора за да се соедини и ставете го во замрзнувач преку ноќ или подолго.
  11. Кога ќе сакате да го послужите, стопете црно чоколадо на пареа.
  12. Додека чоколадото се топи внимателно превртете ја тортата на чинија за служење и одозгора изрендајте малку кора од мандарина, а потоа прелијте ја тортата со стопеното чоколадо.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: