Рецепти
Зимска торта „Бомба“ од пудинг Ана Ѓорова

Вид на божиќен пудинг со сладолед кој можете да го направите во секое време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладолед(1 Килограм)

Милиброд со овошје(1 Килограм)

Слатко вино(125 Милилитри)

Џем од малини(3 Супени лажици)

Ф‘стаци(25 Грама)

Вишни(75 Грама)

Глазирано овошје(40 Грама)

Мандарина(2 )

Црно чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Извадете го сладоледот од ванила од замрзнувачот за да омекне малку додека го спремите останатото.
  2. Двелитарскиот сад за пудинг обложете го со 3 слоја самолеплива фолија.
  3. Со нож исечете го овошниот милиброд на пола, а потоа од половините исечете парчиња со 2 сантиметри дебелина (може да земете купечки милиброд по ваш вкус).
  4. Шест парчиња од милибродот наредете ги во садот во една линија и притиснете ги убаво да се соединат и го покријат цел ѕид на садот.
  5. Попрскајте ги малку со некое слатко вино за милибродот да го упие, а потоа обложете го пандишпанот со џем.
  6. Додајте една половина од сладоледот во садот и со лажица распространете го рамномерно така што ќе се добие дебел слој.
  7. Посипете одозгора со ф’стаци, вишни и глазирано овошје (по ваш вкус), а потоа одозгора ставете слој мандарини.
  8. Додајте ја другата половина од сладоледот. Брзо распространете го пред да се стопи.
  9. Ставете ги останатите кришки од милибродот и повторно попрскајте ги со малку вино и чинијата прекријте ја со самолепливата фолија.
  10. Притиснете го садот одозгора за да се соедини и ставете го во замрзнувач преку ноќ или подолго.
  11. Кога ќе сакате да го послужите, стопете црно чоколадо на пареа.
  12. Додека чоколадото се топи внимателно превртете ја тортата на чинија за служење и одозгора изрендајте малку кора од мандарина, а потоа прелијте ја тортата со стопеното чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: