Рецепти
Чили тестенини со месо, грав и пченка Ана Ѓорова

Тестенини за обожавателите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лукот ситно се сечка, па се динста на малку масло. Откако убаво ќе омекне, се додава меленото месо и се промешува.
  2. Се додаваат зачините, доматите и пиперките со малку вода. Се варат додека месото биде добро сварено.
  3. Потоа кај месото се додаваат и гравот и пченката и кратко се варат заедно.
  4. Тестенините посебно се варат според упатството на пакувањето, па се процедуваат од водата.
  5. Во тенџерето со месото се додаваат сварените и исцедени тестенини, па се зачинува по вкус, се додава сечкана чили пиперка, се промешува и се послужува.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: